Digitale steun aan Cartoon Movement

Het bekroonde online platform voor politieke cartoons en stripjournalistiek brengt wereldwijd professionele cartoonisten en fans van politieke satire samen. Een robuust nieuw multi-domein platform ondersteunt nu hun belangrijke missie: promotie van de redactionele cartoon, het steunen van hun vaak dappere makers en het verdedigen van onze vrijheid van meningsuiting.

31 juli 2020
placeholder

Oprichter en hoofdredacteur Tjeerd Royaards zegt zeer tevreden te zijn met het resultaat: “Na 10 jaar trouwe dienst was onze site hard toe aan een update. We zijn erg blij met het strakke, vereenvoudigde ontwerp, waarin de cartoons goed tot hun recht komen. En we krijgen direct al veel positieve feedback over de duidelijke navigatie. Daarbij bedient de site nu zowel beeldredacteuren die op zoek zijn naar cartoons voor hun publicatie, als mensen die graag cartoons willen zien. Doordat de site nu ook goed mobiel toegankelijk is, zal ons publiek alleen maar blijven groeien. Dit voelt het als een grote stap voorwaarts; nu zijn we echt klaar voor de toekomst!”

Vanaf de start, inmiddels zo’n vijftien jaar geleden, richt Unc Inc zich op organisaties en projecten met een maatschappelijke missie. Volgens mede-oprichter en lead developer in dit project Roderik de Langen, haalt deze intrinsieke motivatie het beste in het team naar boven. “Het is eigenlijk een heel simpel gegeven: je wilt werken aan iets waarvan je denkt dat het zinnig is, dat waarde heeft voor de wereld waarin we leven. Wie wil nou niet iets maken waar je trots op kunt zijn? Ik ben geen doemdenker maar er is reden genoeg om je zorgen te maken over sommige ontwikkelingen. We zijn daarom trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de belangrijke missie van Cartoon Movement, om een podium te bouwen voor de stem van onafhankelijke en kritisch denken.”

Nieuwsgierig? Lees hier verder over onze samenwerking met Cartoon Movement in dit unieke project.