Met goeie energie de transitie versnellen

Als alle bekende energieleveranciers zeggen groen te zijn, hoe overtuig je dan de gemiddelde Nederlander van een revolutionair alternatief?

placeholder

O nvermoeibaar werkt Vandebron aan hun missie: "Zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie." Met die energie zijn ze van start-up tot een serieus alternatief geworden voor traditionele energieleveranciers. Met een volwassen merkidentiteit en nieuwe website helpen we Vandebron de early majority te overtuigen om samen de energietransitie te versnellen.

Wat we hebben gedaan

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Duurzaam energieplatform met een missie

Vandebron brengt vraag en aanbod van goeie energie samen. Als klant kies je zelf van welke bron je afneemt; je weet precies waar het vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Zo werkt Vandebron toe naar 100% duurzame energie. Maar hoe ben je onderscheidend in een markt waarin elke leverancier claimt ‘groen’ te zijn?

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Van een nieuwe site naar een nieuw verhaal

In de analysefase bleek dat een aantal fundamentele vragen niet goed beantwoord kon worden. Dit had alles te maken met de transitie die Vandebron doormaakte: van kleine start-up naar volwassen alternatief. Om die reden besloten we samen het merk opnieuw te positioneren en de boodschap helder, concreet en onderscheidend te maken.

Een belangrijke uitkomst was de positionering als platform in plaats van energieleverancier. Een platform dat aanbieders en afnemers met elkaar verbindt maar ook voor het delen van slimme manieren om energie te besparen, zowel thuis als onderweg. De resulterende merkgids gaf vervolgens een heldere richtlijn voor het ontwerp van de website.

placeholder

Wat is goeie energie?

“Goeie energie is dichterbij dan je denkt” zegt Vandebron. Maar wat is dat, ‘goeie’ energie? Vandebron wil die ondoorzichtigheid van de markt doorbreken door volledig transparant te zijn over de herkomst.

Want als we de energietransitie willen versnellen dan moeten we lokaal meer groene energie produceren. Daarom besloten we de locatie van aanbieders onderdeel te maken van het selectieproces.

placeholder

Lucht en licht

Een van de belangrijkste kernwaarden is dus transparantie. Over de bron en de impact van je keuze als consument. In het creatief concept hanteren we het perspectief van de energiebron zelf: de lucht (windenergie) en het licht (zonne-energie).

Dit vertaalden impliciet we naar een ontwerp met ‘lucht’, met veel witruimte. Maar ook letterlijk door het gebruik van luchtvideografie met visualisaties van ‘goeie’ energieopbrengst bij het actuele weer.

Een vloeiende sign-up flow

Een belangrijk doel is uiteraard om bezoekers te laten overstappen op Vandebron.

Om de conversie te vergroten hebben we het aanmeldproces grondig geanalyseerd, ingekort en vereenvoudigd. Door deze in een ‘overlay’ te plaatsen hebben we bovendien omliggende prikkels weggenomen zodat de aandacht van de bezoeker volledig gericht blijft op de aanmelding.

placeholder

Van vriendenkorting naar referral marketing

Verstopt op de site vonden we de vriendenkorting: breng een nieuwe klant aan en ontvang beiden eenmalig €100,- korting. In de nieuwe aanmeldprocedure kun je de korting nu aanbieden aan je vrienden via sociale media. Hier ontpoppen deze 'kortinggevers' zich inmiddels tot ambassadeurs van Vandebron.

Zo transformeerden we de sympathieke vriendenkorting tot een krachtige referral marketingtool.

Klaar voor de toekomst

Met de nieuwe positionering, nieuwe merkgids, nieuwe code en een nieuw design heeft Vandebron een reuzenstap gemaakt in het realiseren van haar missie. Het heeft daarmee alle bouwstenen in handen om verder te bouwen aan hun droom van 100% duurzame energie.