Join the ride

Tuk Tuk Factory, de marktleider in elektrische tuk tuk's, groeit hard. Om gehoor te geven aan hun ambities, moest er naast een nieuwe huisstijl ook een nieuwe website ontwikkeld worden. Één die niet alleen de doelgroep nog meer aan zou spreken, maar één die ook de vindbaarheid moest gaan verhogen.

placeholder

D e huisstijl en website van Tuk Tuk Factory paste niet meer bij de nieuwe strategie en de online vindbaarheid kon omhoog. Tuk Tuk Factory heeft Unc Inc gevraagd om een voorstel uit te brengen voor een nieuwe huisstijl en een website die moest voldoen aan de strategie, ambities en de groei van het bedrijf. Wij geloven in elektrisch rijden en werken dan ook graag mee aan bedrijven met een 'groen tintje'.

Wat we hebben gedaan

placeholder

Wie is Tuk Tuk Factory?

Tuk Tuk Factory ontwerpt, bouwt en verkoopt elektrische tuk tuk's; voertuigen op drie wielen, om personen te vervoeren, of goederen te vervoeren of te verkopen. Op dit moment verkoopt Tuk Tuk Factory vijf modellen voertuigen en is bezig om het assortiment nog verder uit te breiden. 

Elektrisch vervoer is wereldwijd aan een enorme opmars bezig. Lichtgewicht elektrisch vervoer is dé oplossing voor binnenstedelijk vervoer. Tuk Tuk Factory is de grootste maker en distributeur van elektrische tuktuks ter wereld. Momenteel rijden hun ‘fun and friendly’ voertuigen in meer dan 30 landen rond.

placeholder
placeholder

Persona’s en een huisstijl creëren

Bij het starten van zo'n traject gaan we eerst met zijn allen om de tafel. Tijdens diverse sessies hebben we de persona’s vastgesteld; wie is de doelgroep en wat en hoe zoeken ze. Met deze informatie zijn we vervolgens de wireframes voor de website gaan ontwerpen en daarna zijn deze omgezet naar een design.

Er is een duidelijke verdeling in markten gemaakt. Tuk Tuk Factory richt zich namelijk op verschillende markten met elk hun eigen producten. Wil je als klant koffie’s op festivals gaan verkopen, dan kom je vrij snell terecht op de pagina ‘community & delivery’ waar vervolgens de juiste producten en informatie getoond worden.

placeholder

Nieuwe huisstijl

Omdat de oude huisstijl niet meer bij het merk aansloot, hebben wij een nieuwe ontworpen waarmee Tuk Tuk Factory sterker, stabieler en krachtiger overkomt en waarmee ze hun betrouwbaarheid kunnen vergroten. Een van de dingen die wij ontwikkeld hebben is het nieuwe logo embleem. Deze kan op de wagens geplaatst worden. Het schild op het logo straalt betrouwbaarheid uit. Daarnaast zijn de twee T’s en de F van Tuk Tuk Factory er in verwerkt en het duidt beweging aan. 

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Ontwikkeling en vindbaarheid

Om de vindbaarheid van de website te vergroten, hebben we tijdens de ontwikkeling rekening gehouden met zoekmachine optimalisatie. Door de juiste structuur aan te brengen in de website, wordt de vindbaarheid indexeerbaar voor zoekmachines. Denk hierbij aan juist content gebruik, interne en externe links, titels tags en de opbouw van code. Hierdoor scoort de website hoger bij gerelateerde zoektermen.

Middels een eenvoudige zoekfunctie kan worden geanalyseerd hoe en waarop bezoekers van de website zoeken. En aan de hand van deze data kan de content verbeterd worden en de SEO score worden verhoogd.

Een derde onderdeel wat aan de vindbaarheid bijdraagt is de nieuwspagina. Door gerelateerde artikelen op de website te plaatsen, gelinkt aan zoekwoorden die de doelgroep zou gebruiken, kan de vindbaarheid via onder anderen Google worden verhoogd.

placeholder

Printwerk

Een nieuwe huisstijl en logo vraagt ook om nieuw printwerk. Wij hebben diverse folders en ander marketingmateriaal herontworpen op basis van deze nieuwe huisstijl. Waaronder ook de Empex folder voor investeerders. Wij hebben hiervoor ook een goede vertaalslag gemaakt naar een online versie. Voor de copy van zowel  dit printwerk als die van de website hebben wij samengewerkt met DeBlits.

placeholder

What's next?

Optimaliseren van website is een doorlopend proces. De resultaten worden geanalyseerd en met deze bevindingen blijf je de website onderhouden en kleine verbeteringen doorvoeren.

Verder zullen we na de huisstijl en website ook op andere onderdelen gaan optimaliseren, waaronder de webshop. Hierover later meer.