Wonen in de buurt van je dromen

Hoodhunt ontstond letterlijk aan de keukentafel en wil voor een verandering binnen de huidige woningmarkt gaan zorgen. Maar hoe zet je zo’n innovatief idee om in een eindproduct?

placeholder

I nitiatiefnemer Erwin de Wekker heeft ons benaderd om samen met hem en Danne de Vries het project op te zetten. Onze jarenlange ervaring met het adviseren van start ups, onze expertise op het gebied van ontwerp en frontend, maar ook op techniek en innovatie vormden de perfecte basis voor deze samenwerking.

Bekijk de website

Wat we hebben gedaan

placeholder

Een idee komt tot stand

Een idee ontstaan uit onvrede over de huidige woningmarkt. In plaats van te wachten op het vrijkomen van een woning, ging Erwin huiseigenaren rechtstreeks benaderen via een briefje in de bus. En met succes, want diezelfde avond kwamen de eerste reacties van bewoners binnen en resulteerden dit uiteindelijk in het kopen van een huis in de buurt van zijn dromen. Vanuit dit persoonlijke succes ontstond Hoodhunt.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

De markt omdraaien

Waar traditionele woningwebsites alleen beschikbare woningen in beeld brengen, wil Hoodhunt de markt omdraaien en juist de nadruk leggen op het in kaart brengen van potentiële kopers. Dat gebeurt per buurt en met alle specifieke wensen en mogelijkheden die daarbij horen. Hoodhunt is een volledig transparant platform waar vraag en aanbod op de woningmarkt elkaar direct zullen treffen zonder tussenkomst van een makelaar.

Het platform

Het uiteindelijke platform waar vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht hebben wij ontwikkeld. De website is toegankelijk via desktop, tablet en mobile. Belangrijk voor het ontwerp was dat er een duidelijke splitsing zou komen voor de 2 doelgroepen, die van koper en verkoper.

Kopers en verkopers kunnen via een berichten-functie met elkaar in contact komen. Het starten van een gesprek kost de initiatiefnemer 1 credit, die eenvoudig in de persoonlijk profiel aan te schaffen zijn. Uiteindelijk kan er bij interesse contactgegevens uitgewisseld worden.

placeholder
placeholder

Innovatie en techniek

Het platform bestaat uit een aantal innovatieve features.  Het kunnen koppelen van vrije vormen (de door mensen zelf te markeren favoriete buurten op een digitale kaart) en vastliggende posities (de bestaande woningen) is hier een voorbeeld van. 

Zo kunnen kopers en verkopers op basis van geografische voorkeur (buurt) gematcht worden. Door de mogelijkheid te geven daar woonwensen aan toe te voegen kan een woningeigenaar heel gericht zien of de woningzoeker daadwerkelijk een potentiële koper van zijn/haar woning zou kunnen zijn. De code die hiervoor geschreven is maakt het mogelijk om kopers en verkopers aan elkaar te koppelen zonder dat daar een menselijke handeling tussen hoeft te zitten.

placeholder

Finetunen

Vervolgens werd het platform niet alleen op design en techniek getest, maar vooral op user experiences. Wanneer je lang aan een project werkt, kan het zijn dat je keuzes worden gebaseerd op aannames. Een simpel formulier blijkt dan ineens voor de eindgebruiker helemaal niet duidelijk te zijn. De feedback die uit het testen naar voren is gekomen, hebben we gebruikt om alle puntjes op de i te kunnen zetten.