10 jaar samenwerking met De Regenboog Groep

Vandaag staat De Regenboog Groep bij ons in het zonnetje, de stichting die zich inzet voor Amsterdammers in (sociale) armoede en droomt over een stad waarin niemand zich verloren hoeft te voelen. Een terugblik in anekdotes, foto’s en dankbaarheid.

6 april 2020
placeholder

Nu even geen jubileumborrel

Zelf hebben ze wel iets anders aan hun hoofd dan dit jubileum en dat beseffen we ons maar al te goed. Nu is De Regenboog Groep bijvoorbeeld druk bezig om extra nachtopvang in te richten voor dakloze Amsterdammers om veilig te kunnen slapen tijdens de corona-epidemie. Maar wij vergeten zeker niét dat we al tien jaar samenwerken en samen dromen.

Van een koud perron naar een warme band

Op een koude winterochtend in 2010 stonden twee jonge mannen op station Utrecht Lunetten te wachten op een trein die maar niet leek te komen. Beiden gingen ze op zoek naar informatie maar zonder succes. “Waar moet jij naar toe?” Het waren Martijn Houtman (een van onze oprichters) en Lennart Pilon, adviseur van De Regenboog Groep, en deze woorden markeren het begin van een relatie die na tien jaar voelt als veel meer dan alleen zakelijk.

Tien jaar... we worden er een beetje nostalgisch van. Je gaat terugkijken, natuurlijk. Hoe die triviale kennismaking plots leidde tot een opdracht. Hoe we meer liefde stopten in die eerste website dan dat we er brood mee verdienden. Hoe dit werd gewaardeerd en beloond met meer betrokkenheid en nieuwe projecten. Voor de Buurtboerderij bijvoorbeeld, of het intranet waarvan we nu een extranet maken om de organisatie, inclusief vrijwilligers, meer met elkaar te verbinden. En de website voor De Derde Schinkel niet te vergeten, waar onze Roel geboortekaartjes liet drukken voor zijn beide kinderen. Of hoe we met Freek Jalhay het merk en de site voor Amsterdam Underground ontwikkelden. Hoe we korting gaven in ruil voor een tour (door een van de voormalig dakloze gidsen) en eindigden in Brouwerij De Prael. Hoe onze vrienden en collega’s zo enthousiast worden van onze verhalen, dat sommigen zelf vrijwilliger zijn geworden voor De Regenboog Groep. Hoe jullie vol zitten met goede ideeën en we samen de beste tot een realiteit maken.

We zijn dankbaar en trots

Al die mensen ook, al die gezichten door de jaren heen. Van Joost Slim tot Joost Slis (geen familie), en van Lisanne tot Lisette. Chulah Berkowitz, Sander Kersten en Hans Wijnands natuurlijk. En Marit Postma zijn we evenmin vergeten. Veel hartjes ook voor Nina ter Beek, en voor Victor, Brigit, Emma en Lennart, voor Fré, Sonja, Ceciel en Marleen. En voor al die anderen met wie we zo fijn hebben samengewerkt.

We willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor de afgelopen tien jaar. Maar nog meer willen we jullie sterkte wensen met jullie belangrijke werk. We zijn hartstikke trots op dat we voor jullie mogen helpen, zeker in deze ingewikkelde tijden. Of zoals eens van onze developers het schreef in Slack toen schrijver dezes informeerde naar de relatie: YOU ROCK.