Introduction

Een lange samenwerking met International Card Services

Een paar jaar geleden zijn wij gevraagd deel te nemen aan een project voor International Card Services (ICS). Onze expertise op gebied van ontwerp en frontend zou de perfecte aanvulling zijn op de kwaliteiten van de rest van hun team.

Image
International Card Services

De backend development van Clixicon, de marktinzichten van ICS en de kennis over conversieverbetering van Online Dialog; Een veelbelovende samenwerking voor het nieuwe vlaggenschip van ICS: Worldcard.nl. Vanwege het succes van deze samenwerking destijds, werken we nu nog altijd samen met ICS.

Campagne site voor VISA Worldcard

Eén van de grootste projecten die we met ICS hebben gedaan is de site voor VISA World Card. Destijds was de website niet responsive. Het was dan ook een uitdaging om de uitgebreide mogelijkheden van hun producten op een zo helder mogelijke manier te communiceren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat dit responsive werd op ieder schermformaat. Hoe kunnen we het best de (potentiële) credit card gebruikers informeren? Hoe kunnen we de verkoop en conversieratio verhogen?

Een heldere structuur ontwerpen

Er was dusdanig veel informatie beschikbaar, dat de eerste stap het opdelen van deze hoeveelheid in kleinere delen was. Wanneer de informatie in een kleinere hoeveelheid wordt gepresenteerd, kan het brein het sneller en makkelijker verwerken. Het menselijke werkgeheugen kan namelijk maar een bepaalde hoeveelheid informatie tegelijk verwerken. 

Het visueel aantrekkelijk maken

Bij het ontwerpen van de nieuwe online stijl van ICS hebben we gebruik gemaakt van 'storytelling' om de boodschap van ICS duidelijk over te brengen op de bezoekers. Door paragrafen ruimtelijk op te zetten en veel wit te gebruiken in de achtergrond kreeg de website een clean en overzichtelijk uiterlijk. Hierbij was het bovendien van belang het design zo op te bouwen dat daardoor de conversieratio zou stijgen. Een ander element wat voor deze stijging van het conversieratio zou kunnen zorgen is het kleurgebruik. Call-to-Action buttons moeten bijvoorbeeld opvallen maar niet opdringerig overkomen. De kleur oranje, die ook al was opgenomen in de huisstijl van ICS, leent zich goed voor gewenste actiematige elementen. Wil je een card aanschaffen, dan is het fijn de voordelen van een dergelijke aanschaf op een rijtje te hebben. Om dit te verwezenlijken hebben we een lijstvorm gebruikt met groene vinkjes. De kleur groen geeft mensen over het algemeen een positief gevoel.

Een sjabloon voor toekomstige projecten

Omdat het design en onze aanpak succesvol bleken, diende het sindsdien als een template voor andere sites en pagina's van ICS waar we aan hebben gewerkt. 

Het kleine scherm als uitgangspunt

Mobile first & adaptive design

Campagne en acquisitie website voor Doorlopend Krediet

In 2015 lanceerde ICS een nieuw product: Doorlopend Krediet. Met deze dienst biedt ICS de mogelijkheid om schulden bij diverse debiteuren om te zetten in één lening tegen een lagere rente. Gezien dit een nieuw product was, moest er nog veel uitgelegd worden. Hoe werkt het? Wat is het voordeel? Wanneer kan ik dit gebruiken? Hoeveel gaat dat kosten? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele vragen die men had. Om antwoord te geven op al deze vragen hebben we 'widgets' geïntroduceerd. Hiermee kan de gebruiker ingewikkelde berekeningen doen zonder al te veel moeite. Ook krijgt men op deze manier inzicht in de verschillende voordelen van het product. 

Mobiel gebruik

Eén van de 'customer journeys', een uitwerking voor, tijdens en na de contactmomenten met het product, maakte duidelijk dat tijdens de oriënterende fase het zeer waarschijnlijk is dat de gebruiker voor het eerst met de site in aanraking zou komen op zijn of haar mobiele telefoon. Om er zeker van te zijn dat de site ook op een telefoon goed bereikbaar en toegankelijk zou zijn, hebben we gebruik gemaakt van de 'mobile first' aanpak. Dit houdt in dat we eerst de mobiele stuctuur hebben opgezet en daarna pas de desktop versie hebben uitgewerkt, en waar nodig elementen hebben toegevoegd. 

Het aanvraagproces makkelijker maken

Tijdens het invullen van de widgets wordt er veel informatie gegeven over de wensen van de gebruiker ten aanzien van het product. Deze informatie is ook nodig tijdens het invullen van het aanvraagformulier. Om de gebruiker tegemoet te komen tijdens dit proces, kunnen we de eerder ingevulde informatie hier hergebruiken.

We hebben het oorspronkelijke, redelijk ingewikkelde aanvraag proces teruggebracht naar een formulier van slechts drie stappen. Hierbij worden alleen de meest relevante vragen gesteld op basis van voorgaande acties.

Testen and finetunen

Niets is in één keer perfect. Na uitwerking van het eerste ontwerp en het online plaatsen ervan op een staging omgeving, was het tijd voor een test. Deze test is uitgevoerd door Valsplat, een expert op gebied van 'user testing'. De uitkomst hiervan en het daaruit voortgekomen advies is gebruikt om de functionaliteit en de content te optimaliseren voor de live omgeving. 

Check de details

Geïnteresseerd? Bekijk hier meer informatie over het project.

Bekijk de website

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over de websites die we maken? Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen of hoe we onze klanten hebben geholpen. Of neem gewoon contact met ons op om je vragen te kunnen stellen.

Bekijk meer websites Neem contact op