Een langlopende samenwerking met ICS

Een groot en complex project binnen onze samenwerking met International Card Services (ICS), is hun nieuwe vlaggenschip: Worldcard.nl. Voor dit project kregen wij de vraag: Hoe kunnen we online (potentiële) credit card gebruikers informeren en ondertussen de verkoop en conversieratio verhogen?

placeholder

D e samenwerking met ICS ontstond een paar jaar geleden toen wij gevraagd werden deel te nemen aan een van hun projecten. Onze expertise op het gebied van ontwerp en frontend zou de perfecte aanvulling zijn. Samen met de backend development van Clixicon, de marktinzichten van ICS en de kennis over conversieverbetering van Online Dialog ontstond een veelbelovende samenwerking.

Wat we hebben gedaan

placeholder

Campagne site voor VISA Worldcard

Eén van de grootste projecten die wij samen met ICS hebben gedaan, is het responsive maken van de bestaande VISA World Card website. Het was een hele uitdaging om de uitgebreide mogelijkheden van hun producten op een zo helder mogelijke manier te communiceren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat deze responsive werd op ieder schermformaat.

Een heldere structuur ontwerpen

Er was dusdanig veel informatie beschikbaar, dat de eerste stap het opdelen van al deze informatie in kleinere delen was. Wanneer informatie in een kleine porties wordt gepresenteerd, kan het brein dit sneller en makkelijker verwerken.

Het visueel aantrekkelijk maken

Vervolgens moest er een nieuwe online stijl ontworpen worden. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van ‘storytelling’ om de boodschap van ICS duidelijk over te brengen op haar online bezoekers.

Door paragrafen ruimtelijk op te zetten en in de achtergrond veel wit te gebruiken, kreeg de website een clean en overzichtelijk uiterlijk. Wat niet alleen zou gaan zorgen dat de boodschap duidelijker overgebracht zou worden, het zou ook een bijdrage gaan leveren aan het stijgen van de conversieratio.

Een ander element wat belangrijk was voor de conversieratio, was het kleurgebruik. Call-to-Action buttons moesten bijvoorbeeld opvallen maar niet opdringerig overkomen. De kleur oranje, die ook al was opgenomen in de huisstijl van ICS, leende zich perfect voor zulke actiematige elementen.

 

Één sjabloon voor toekomstige projecten

Omdat het design en onze aanpak succesvol bleken, diende het sindsdien als een template voor andere sites en pagina's van ICS waar we aan hebben gewerkt.

Het kleine scherm als uitgangspunt

,

Campagne en acquisitie website voor Doorlopend Krediet

In 2015 lanceerde ICS een nieuw product: Doorlopend Krediet. Met deze dienst biedt ICS de mogelijkheid om schulden bij diverse debiteuren om te zetten in één lening tegen een lagere rente. Gezien dit een nieuw product was, moest er nog veel uitgelegd worden. Hoe werkt het? Wat is het voordeel? Wanneer kan ik dit gebruiken? Hoeveel gaat dat kosten? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele vragen die men had. Om antwoord te geven op al deze vragen hebben we 'widgets' geïntroduceerd. Hiermee kan de gebruiker ingewikkelde berekeningen doen zonder al te veel moeite. Ook krijgt men op deze manier inzicht in de verschillende voordelen van het product. 

Mobile first 

Na het in kaart brengen van customer journeys werd het duidelijk dat het zeer waarschijnlijk is dat de gebruiker tijdens de oriëntatie fase voor het eerst met de site in aanraking komt via zijn of haar mobiele telefoon. Om er zeker van te zijn dat de site ook op een telefoon goed bereikbaar en toegankelijk zou zijn, hebben we gebruik gemaakt van de 'mobile first' aanpak. Dit houdt in dat we eerst de mobiele structuur hebben opgezet en daarna pas de desktop versie hebben uitgewerkt. 

placeholder
placeholder

Het aanvraagproces makkelijker maken

Tijdens het invullen van de widgets wordt er veel informatie gegeven over de wensen van de gebruiker ten aanzien van het product. Deze informatie is ook nodig tijdens het invullen van het aanvraagformulier. Om de gebruiker tegemoet te komen tijdens dit proces, kunnen we de eerder ingevulde informatie hier hergebruiken.

We hebben het oorspronkelijke, redelijk ingewikkelde aanvraag proces teruggebracht naar een formulier van slechts drie stappen. Hierbij worden alleen de meest relevante vragen gesteld op basis van voorgaande acties.

Testen and finetunen

Niets is in één keer perfect. Na uitwerking van het eerste ontwerp en het online plaatsen ervan op een staging omgeving, was het tijd voor een test. Deze test is uitgevoerd door Valsplat, een expert op gebied van 'user testing'. De uitkomst hiervan en het daaruit voortgekomen advies is gebruikt om de functionaliteit en de content te optimaliseren voor de live omgeving.