Samen spullen vervoeren

Introduction

Twee jonge ondernemers hadden een plan waarmee zij een gat in de vervoersmarkt op wilden vullen. Een ambitieus idee waar een partner voor nodig was die hen kon helpen het project van de grond te krijgen. Hoe pak je dat aan?

Image
brenger-mobile

Initiatiefnemers Wisse Koedam en Derk van der Have hadden een innovatief idee maar niet de juiste technische kennis. Naast het volledige aanbod aan online diensten, hebben we veel ervaring met startups en kunnen we hun goed adviseren op strategisch niveau. Dit vormde de basis voor de samenwerking.

Ontstaan van het idee

Derk en Wisse hadden de ambitie om na het afronden van hun studie samen een onderneming te starten. Ondanks enkele brainstormsessies was het grote idee nog niet voorbij gekomen. Tot de schoonmoeder van Wisse haar telefoon in het oosten van het land had laten liggen en niemand uit haar netwerk hem mee terug kon brengen. Wisse ging op zoek naar een bedrijf of website die dit voor hem zou kunnen doen, maar hij vond er geen één. Na een telefoontje met Derk was het idee van Brenger geboren.

Hoe werkt het?

Brenger is een online platform waar vraag en aanbod van (klein) transport samenkomt. Brenger richt zich onder andere op transport van meubels die bijvoorbeeld aangeschaft zijn via een platform als Marktplaats.

Benutten van onbenutte ruimte

Brenger koppelt een transportverzoek aan onbenutte ruimte in auto's en bestelbussen. In Nederland rijden in totaal 1 miljoen bestelbusjes. Die laadruimte wordt niet volledig benut en particulieren kunnen die ruimte niet gebruiken. Zij huren zelf een bestelbus om grote spullen te vervoeren of schakelen een verhuisbedrijf in. Dat is duur, inefficiënt en tijdrovend. Brenger slaat de brug tussen deze twee partijen.

Ontwikkeling platform

Na het ophalen van de eerste investering konden we starten met de ontwikkeling van het platform. Hiervoor werden wireframes opgesteld, designs gemaakt en uiteindelijk is na enkele maanden van ontwikkeling het platform Brenger.co tot stand gekomen. 

Mobile responsive

Responsiveness zorgt ervoor dat het platform op alle gangbare systemen te gebruiken is. Het gehele platform is mobile-first opgezet, om zo vanaf het begin te voldoen aan mobiele gebruikers. Het systeem biedt een API waar we in de toekomst gebruik van kunnen maken om mobiele apps te ontwikkelen.

Testen en optimaliseren

Het platform is eerst door familie en vrienden getest, daarna ging het live. In de daaropvolgende maanden zijn de kinderziektes eruit gehaald en hebben we specifieke wijzigingen doorgevoerd om in januari een nieuwe versie van de site te kunnen lanceren.

“Onze belangrijkste beslissing in dit traject was de keuze om met Unc Inc in zee te gaan. Een schot in de roos!”

Derk van der Have - Brenger

Doelen heel snel bereikt

De eerste periode vervoerde Brenger 1 product per dag en dit aantal is sinds de oplevering van de vernieuwde website in januari en media aandacht al heel snel naar 100 opdrachten per week!

Bekijk de Brenger website