Front-end & progressive webapplicaties

Vanwege onze ‘user-centered’ aanpak is voor ons de ervaring van een gebruiker het belangrijkst. Die ervaring vindt voornamelijk plaats op / komt voor een groot deel uit het deel dat de gebruikers kunnen zien: Dit is wat bedoeld wordt met de front-end.

placeholder

Niet alleen bij ons, maar voor vrijwel ieder online project is de front-end de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Voorheen was een website voornamelijk een statische weergave van het verhaal dat onze klanten wilden vertellen, tegenwoordig zijn de meeste websites volledig dynamisch en hebben hun gebruikers ook de mogelijkheid content op websites te plaatsen.

Progressive Webapplicaties

Veel applicaties die voorheen op iemands computer werden geïnstalleerd en gedraaid, zijn tegenwoordig vervangen met een app die in iemands browser wordt gedraaid. Voorbeelden hiervan zijn email services als Gmail, office software als Google Docs en Office365 Online en zelfs designers software als Figma. Dit type webapps worden meestal opgezet als Progressive Webapps: apps die in een browser draaien, op vrijwel ieder systeem, in iedere omgeving, kunnen vaak offline gebruikt worden en functioneren als vervangen van desktop applicaties.