User experience design

De manier waarop klanten dagelijks je digitale product of dienst ervaren, bepaalt hoe ze naar je merk of organisatie kijken. Een enkele positieve ervaring doet wonderen voor de relatie van je klanten met jouw organisatie, terwijl een negatieve ervaring jouw klantrelatie in een keer kan beëindigen.

placeholder

Een complete ervaring

We ontwerpen producten en services die intuïtief zijn voor de gebruiker maar ook de merkbeleving ondersteunen. Waar techniek, interactie en content elkaar versterken en aanvullen, ontstaat de de beste gebruikerservaring. Van campagne websites tot grotere platformen, van mobiele apps tot software die een fysieke service ondersteunt.

Door in de huid van de doelgroep te kruipen ontdekken we waar de doelgroep naar op zoek is en wil ervaren, want alleen dan wordt een dienst of product een succes. Dit doen we onder andere door doelgroep onderzoek, met gebruik van Persona’s & User Journey Mapping.

Inzichten hieruit worden vastgelegd in een informatie architectuur (middels b.v. flowcharts, service blueprints, sitemaps en swimming-lanes) en interactie ontwerp (bv Wireframes, prototypes) die aansluit op de behoefte van jouw doelgroep. Daarbij letten we onder andere op een heldere navigatiestructuur, herkenbaarheid van interactiepatronen en een logische volgorde bij de opbouw van de content-elementen.

Door goed User Experience design verzekeren we dat een product relevant, waardevol en bruikbaar is. En daarmee krijg de organisatie een stevige basis voor een goede klantrelatie en een online kanaal waarmee business-goals worden behaald