Introduction

Ontdek Amsterdam vanaf het water

De boten van Kooij varen al bijna honderd jaar door de Amsterdamse grachten. Zo laat de rederij zowel toeristen als Nederlanders de prachtige grachten en historie van Amsterdam zien vanuit een heel ander perspectief.

Image
Rederij Kooij hero

Begin 2015 zijn we benaderd door Rederij Kooij om de toenmalige website een make-over te geven. Opeens beland je midden in de wereld van de rondvaarten van Amsterdam met de experts op dit gebied van Rederij Kooij. Wij gingen deze uitdaging met open armen aan.

Na een aantal gesprekken bleek dat de rederij iets meer in gedachten had dan alleen een restyling van de website. De gehele opbouw en structuur alsmede de communicatie flow van de website moest een update krijgen. Om deze reden hebben we er samen voor gekozen om de gehele website opnieuw te bouwen. Dit resulteerde in een fijne samenwerking die nog lang door zou lopen en waarin meerdere kleinere en grote deelprojecten gerealiseerd zouden gaan worden.

Look and feel

De look and feel, de uitstraling van de website, was erg belangrijk voor de rederij. De eigenaar van de rederij is namelijk erg visueel ingesteld. De vraag was om een authentieke, bij de rederij passende, stijl neer te zetten waarin de bezoeker de rederij gelijk herkent. Rederij Kooij is al bijna 100 jaar een familie bedrijf en dit mocht dan ook terugkomen in het design.

Meertalig

De rederij richt zich op Amsterdammers, maar vaart vooral ook heel veel toeristen door de grachten en ook die willen ze online graag goed van dienst zijn. Een meertaligheid van de website was dan ook een eis. Om dit te bereiken hebben we een systeem gebruikt wat er in samenwerking met ons cms-systeem voor zorgt dat vertalers direct een melding krijgen zodra er een nieuwe tekst in de drupal site stond. Zij konden deze dan meteen vertalen waarnaar deze automatisch in de site werd geupload. Het resultaat is een website die in vijf talen volledig te benaderen is.

Oplevering en doorontwikkelen

Door middel van diverse rondes tekstuele aanpassingen en fotografie optimalisatie hebben we de website kunnen opleveren en live kunnen zetten. Een mooi moment, maar geen reden om stil te zitten. Gelijk hierop volgend zijn we doorgegaan met het implementeren van een online ticket systeem.

Tickets zijn online beschikbaar

Rederij Kooij vaart speciale routes tijdens twee grote evenementen in Amsterdam, Sail en Amsterdam Light Festival. Voor Sail 2015 is Rederij Kooij voor het eerst in de online ticketverkoop gestapt. In samenwerking met Ticketscript en Rederij Kooij hebben we de module voor het online aanschaffen van de kaarten op een nette manier kunnen implementeren.

Rederij Plas

Rederij Plas is één van de drie dochter ondernemingen van Rederij Kooij. Ook deze website was redelijk verouderd en hebben we mogen vernieuwen. De Rederij Kooij website heeft in de structuur als basis gedient voor de website van Rederij Plas. Een aantal kleine structurele aanpassingen waren nodig mede omdat Rederij Plas niet hetzelfde aanbod heeft in rondvaarten als Rederij Kooij.

Voor de website is er wederom via een aantal iteraties een nieuw design uitgewerkt. De unieke blauwe uitstraling die de rederij van oorsprong heeft, hebben we weten te behouden. Ondanks dat de website gebaseerd is op de website van Rederij Kooij hebben we deze toch zijn eigen karakter kunnen geven.

Met trots gepresenteerd

Ruim een jaar verder hebben we twee websites, Rederij Kooij en Rederij Plas van de rederij weten om te zetten naar moderne responsive websites in een bij Rederij Kooij passende stijl.

Check de details

Geïnteresseerd? Bekijk hier meer informatie over het project.

Bekijk de website

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over de websites die we maken? Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen of hoe we onze klanten hebben geholpen. Of neem gewoon contact met ons op om je vragen te kunnen stellen.

Bekijk meer websites Neem contact op