Introduction

Nooit meer een kortingsactie missen

Het concept van Pricepin is ontstaan vanuit een eigen frustratie tijdens het online winkelen: Je koopt iets online en een week later zie je dat het in de aanbieding is of wordt er gestunt met een kortingsactie. Hier wilden we graag een schaalbare oplossing voor ontwikkelen zodat je real-time up-to-date bent van prijsveranderingen van elk mogelijk product in elke online shop. 

Image
Pricepin

Online retailers experimenteren constant met hun prijzen. Iets dat opvalt, is dat prijzen de ene week verhoogd worden, om vervolgens de week er op het product met korting aan te bieden. Toch wordt over het algemeen bijna elk product op den duur goedkoper. Het kost alleen erg veel tijd en werk om dit zelf bij te houden. Met Pricepin kun je een product vanuit vrijwel elke webshop volgen, waarna de actuele prijs van het product dagelijks wordt bijgehouden. Je krijgt een pushnotificatie of een e-mail zodra de prijs verandert.

Hoe werkt het?

Je kunt prijzen vanuit vrijwel iedere webshop ‘pinnen’ via een extensie in je browser, of op je smartphone via de share-functie. Vervolgens wordt de prijs van je gepinde product automatisch bijgehouden in je persoonlijke 'wishlist'. Door middel van grafieken die iedere dag worden bijgewerkt, kun je makkelijk zien wat de actuele prijs van je gepinde product is. Je krijgt een notificatie zodra de prijs is gedaald. De app is beschikbaar voor browser, iOS en Android smartphones en tablets.

Onze aanpak

Onze developers zijn begonnen met het ontwikkelen van een algoritme om prijzen uit detailpagina’s van producten te halen. Met dit algoritme begonnen we een vijftigtal producten van verschillende Nederlandse webshops en een Bitcoin index als test te volgen.

De eerste interessante data die daaruit voort kwam, gebruikten we voor een marktonderzoek naar de interesse in het product. Toen er animo bleek te zijn, hebben we het mogelijk gemaakt voor gebruikers om zelf te pinnen. Daaruit volgden al snel de Android en iOS app.

Het totale bedrag dat voor de release van de app betaald is voor gepinde producten, was bijna 45.000 euro. De gemiddelde korting die gebruikers op een product krijgen is 14,2 procent. Op sommige kleding of elektronica werd zelfs tot 70 procent bespaard!

Maak een verlanglijst, shop slimmer, bespaar meer

Pricepin

De release

Na het doortesten, een redesign en het aanscherpen van de branding hebben we Pricepin gelanceerd tijdens het Uprise Startup Festival in Amsterdam. Na de release werd het concept opgepikt door verschillende media zoals iCultureFrankwatching, Product Hunt, Bright en Kassa.

En toen gebeurde het...

De eerste release had net plaatsgevonden, gebruikersaantallen bleven stijgen en gebruikers hadden een positieve ervaring. Helaas werd de bookmarklet opeens niet meer ondersteund door gevolg van het toevoegen van extra beveiligingsfuncties aan verschillende webshops. Reacties bleven binnenkomen dat op alle grote (Nederlandse) webshops Pricepin niet meer werkte. 

We waren genoodzaakt om zo snel mogelijk voor alle browsers een extensie te programmeren. Dat browsers, webshops en software constant in ontwikkeling zijn merken we elke dag, maar dat je altijd rekening moet houden met een micro verandering in software werd hier weer glashelder. 

Ik vind het concept nu al leuk! Dit gaat zeker wat stof doen opwaaien!

Reactie op Product Hunt

Conclusie

Het opzetten van een eigen project vergt volledige inzet en commitment van het team, het is ontzettend leuk en leerzaam om te zien hoe een nieuw product na release wordt opgepakt, hoe gebruikers reageren en hoe je netwerk verbreedt.

Bezoek de website Ga naar de Apple App Store Ga naar de Google Play store

Check de details

Geïnteresseerd? Bekijk hier meer informatie over het project.

Bekijk de website Bekijk de iOS App Bekijk de Android App

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over de apps die we maken? Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen of hoe we onze klanten hebben geholpen. Of neem gewoon contact met ons op om je vragen te kunnen stellen.

Bekijk meer apps Neem contact op