Leren hoe het is om oud te zijn

Hoe kan je mensen die in de ouderenzorg werken, beter laten begrijpen hoe het is om oud te zijn?

PK_cover

D e ParticipatieKliniek is een verzorgingshuis getransformeerd tot ervaringscentrum. Hier kunnen verzorgenden en verpleegkundigen zelf ervaren hoe het is om oud te zijn. Ook leren zij op die manier hoe ze hun klanten beter kunnen bedienen.

Wat we hebben gedaan

PK_01
PK_02
PK_03

Heppie Eppie

Om deze inzichten een breder draagvlak te geven, hebben we een app ontwikkeld, waarmee zorgprofessionals zelf aan de slag kunnen gaan om nieuwe inzichten op te doen.

De app bestaat uit een flink aantal uitdagingen, ondergebracht in verschillende categorieën, die de zorgprofessionals kunnen toepassen in hun dagelijkse werk. Het werkt een beetje zoals Tinder, vindt je een uitdaging niet leuk dan swipe je door naar de volgende.

PK_photo

Inzichten en onderzoek

Gebruikers kunnen zelf voor bepaalde taken kiezen. Daarmee wordt een zorgprofiel opgebouwd dat inzicht geeft in persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten. Naast dat dit persoonlijke inzichten voor de gebruiker oplevert, worden de anonieme resultaten gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

Poster

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie, bekijk de website van ParticipatieKliniek. Werk jij in de zorg? Download dan de gratis Heppie Eppie app!

Loading view...