Een terugblik op 2016

Bits of Freedom is een stichting die opkomt voor onze digitale burgerrechten. Wij werken al jaren met veel plezier samen aan hun projecten. Zo ook aan het jaarlijkse jaarverslag. De uitgave van dit jaar is bijzonder; je hebt er namelijk een 3D bril voor nodig om hem in zijn volledigheid te kunnen bekijken.

placeholder

B its of Freedom komt op voor twee grondrechten bij je digitale communicatie die onmisbaar zijn voor je vrijheid: privacy en communicatievrijheid. Met de komst van het internet en andere technologieën hebben we prachtige, nieuwe mogelijkheden gekregen, en tegelijkertijd geeft het de overheid en het bedrijfsleven ook vergaande controlemogelijkheden. Bits of Freedom is de waakhond die ervoor zorgt dat we die rechten niet kwijtraken in de digitale wereld.

Wat we hebben gedaan

placeholder

Tegenstrijdigheid beeldend maken

Dit jaar is er voor het eerst gekozen voor een Nederlandse èn Engelse uitgave van het jaarverslag. Dit heeft geresulteerd in een tweedeling in het verslag, zowel in taal als beeld, wat heel erg past binnen de context van Bits of Freedom: Innovatie heeft vaak ook een andere kant, kijk bijvoorbeeld naar de positieve effecten van technische innovatie, wat vaak ook issues met privacy met zich meebrengt.

Om de tegenstrijdigheid uit te beelden hebben we er voor gekozen om telkens twee tegenstrijdige beelden over elkaar te plaatsen die door gebruik van een 3D bril afzonderlijk van elkaar te zien zijn.

placeholder

Cyaan en magenta

Het rapport is ontworpen in twee kleuren, cyaan en magenta en door een 3D bril te gebruiken kun je door telkens een oog dicht te doen wisselen tussen de content. Omdat het vrijwel onmogelijk is om echt in 3D te lezen zonder bril, kwamen we gezamenlijk op het idee om de kleuren van elkaar los te halen om zo verstopte content en special features te kunnen ontdekken.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Goed initiatief

Omdat wij achter Bits of Freedom staan zijn wij officieel bedrijfssupporter van de stichting.