Ontmoet: Evianne

Sommigen worden gedreven door een drang tot vernieuwing, anderen willen vooral hun creativiteit de ruimte geven. Maar allemaal delen we de ambitie om iets te maken waar we trots op kunnen zijn. In een poging ons voor te stellen, laten we in deze reeks onze medewerkers aan het woord over hun leven en werk, hun drijfveren en dromen. Vandaag aan de beurt: Evianne.

26 maart 2020
placeholder

Stel jezelf eens voor

Ik ben Evianne, een sociale en sportieve Zeeuwse die via de Verenigde Staten en Utrecht in 2014 is geland in Amsterdam. In het dagelijks leven projectmanager bij Unc Inc en yogadocente in opleiding. Ik ben denk ik een typisch geval: je haalt het meisje uit Zeeland maar Zeeland niet uit het meisje. Ik ben het liefst in de buurt van de zee, je kunt mij midden in de nacht wakker maken voor een golfsurfsessie of een wandeling langs de Oosterschelde.

placeholder
placeholder

Wat is raar aan jou?

Mijn wispelturigheid, de ene dag ben ik dolgelukkig met mijn leven in de stad, de volgende dag wil ik het liefst verhuizen naar het platteland en zo veel mogelijk zelfvoorzienend leven. Mijn behoefte aan rust en drukte en gezellig is erg veranderlijk.

Waarom is het leuk werken met jou? En waarom niet?

Ik ben stabiel, meedenkend en kan goed overzicht houden. Dat is een fijne energie om erbij te hebben in een uitdagende werkomgeving. Maar ik kan ook eigenwijs zijn en ben niet altijd even flexibel als ik eenmaal heb bedacht hoe we van A naar B kunnen komen. 

Als ik vroeger linksaf was gegaan, deed ik nu geen projectmanagement bij Unc Inc maar…

Ik geloof niet in links- of rechts gaan. Als een nieuwe kans zich voordoet en het voelt goed, dan grijp ik de kans aan. Ik leef met het motto: ‘Altijd blijven leren’, zo is elke dag interessant en uitdagend.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Omschrijf je team eens, waar zijn jullie goed in?

Wij zijn een divers team bestaande uit visual & interaction designers, ontwikkelaars en een projectmanager. Onze kracht zit in het samenwerken, we hebben allemaal unieke talenten en in de trajecten die wij doen komen deze talenten bij elkaar. Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze zwakheden, maar juist omdat we multidisciplinair zijn, kunnen we elkaar goed aanvullen. Zo komen we gezamenlijk tot het beste resultaat.

Wat vind je leuk aan werken bij Unc Inc?

Ik vind het ontzettend gaaf dat ik veel van ons werk in het dagelijks leven terugzie omdat zoveel klanten van Unc Inc actief zijn op sociaal-maatschappelijk vlak. Zo lees ik dagelijks artikelen op het platform van OneWorld en zet ik me in als vrijwilliger voor De Regenboog Groep. Ik vind het bijzonder om tastbare resultaten te zien van het werk dat we doen en dat geeft mij veel energie.

Wat was je grootste uitdaging bij Unc Inc?

Ons werk is niet altijd direct zichtbaar aan de voorkant van een website of een app. Ik zie hoeveel tijd en energie er door een ontwikkelaar gestopt wordt in het oplossen van een moeilijke bug of het bouwen van een nieuwe feature. Een klant die op afstand zit, ziet deze inspanning vaak niet. Het transparant maken van werkzaamheden en klanten meenemen in het proces is een van mijn grootste uitdagingen.

Unc Inc heeft moeite om vrouwelijke kandidaten te vinden. Wat vind je daarvan en wat denk je dat de oorzaak is?

Tech is een van de sectoren waar vrouwen nog een inhaalslag moeten maken. Met vijf mannen aan het hoofd is Unc Inc historisch gezien natuurlijk een mannenbedrijf, het heeft daardoor ook een beetje een ‘mannencultuur’. Ik geloof in de kracht van gemengde teams. Het zou geweldig zijn om meer vrouwen aan boord te hebben! Wat Unc Inc desondanks kenmerkt is dat iedereen zich vooral heel erg thuis voelt. Dat is een bijzonder gevoel en dat moeten we vast blijven houden.

placeholder
placeholder

Wat is jouw ervaring met remote werken?

Ondanks dat ik de gezelligheid en de sfeer op kantoor mis, merk ik dat het remote werken tot nu toe erg goed verloopt. We hebben de infrastructuur en tools om dit langere tijd vol te houden. Mijn dag begint met een meeting met hele team (de daily scrum) en we eindigen de werkdag met een check-out. Ook hebben we al een aantal goede online sessies/workshops gehad zowel intern als met klanten. We passen ons snel aan aan deze nieuwe realiteit! 

Wat is je beste lees-, luister-, kijk- of doe-tip en waarom is dat de moeite waard?

De Bhagavad Gita, een 5000 jaar oude spirituele tekst met een boodschap die voor iedereen, in elke tijdsperiode, op elke plaats in de wereld relevant is.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Who's next?

De volgende keer is Erik Börjesson (één van onze product designers) aan de beurt!