Duurzame en sociale samenwerking

Bij Unc Inc geloven we dat een sterke samenleving een verbonden, duurzame en sociale samenleving is. We vinden dat ons werk niet alleen mooi en functioneel, maar ook relevant moet zijn. Daarom werken we veel en graag samen met ondernemingen die zich inzetten voor maatschappelijke verandering. We gebruiken onze inzichten uit commerciële projecten en onze kennis over technologie en design om onze klanten te helpen waardevolle verbinding aan te gaan met hun doelgroep.

Commerciële business moet moreler, en maatschappelijke ondernemingen moeten zich slim in de markt zetten. Bij Unc Inc vormen we de spil tussen die werelden. Dit doen we door mee te denken over visie & strategie; door het opzetten van initiatieven en projecten voor het werven van fondsen en vrijwilligers; en door het ontwikkelen van producten en diensten die maatschappelijke verandering mogelijk maken.

De afgelopen jaren zijn we uiteenlopende samenwerkingen aangegaan met sociale en duurzame organisaties. Hier vindt je een overzicht van enkele projecten die toonaangevend zijn voor ons werk en waar we voor staan.

Open Source en internet vrijheid

We geloven sterk in een open source wereld, waarin kennis wordt gedeeld. Veel ontwikkelingen worden beschermd door corporaties die maximaal willen profiteren van patenten. Wij delen de nonprofit visie: door te delen kom je verder. Producten en diensten die we ontwikkelen worden mede-eigendom van de organisaties met wie we werken. Zo voorkomen we vendor lock-in en bouwen we aan duurzame relaties gebaseerd op gelijkheid. Om dit te realiseren maken we gebruik van het open source framework Drupal. Binnen dit framework ontwikkelen we nieuwe modules, die we vervolgens ook weer delen met de communities waar we onderdeel van uitmaken.

Daarnaast zijn we aanhanger en sponsor van Bits of Freedom, de stichting die vecht voor een vrij internet en digitale burgerrechten. Voor Bits of Freedom hebben we een aantal projecten lopen en hebben we bij de heroprichting in 2009 het nieuwe logo ontworpen.

Onze aanpak

Bij Unc Inc gaan we verder dan pixels en code. We ontwikkelen creatieve interacties tussen mensen, technologie en omgeving. Dit begint met het definiëren van het probleem, het blootleggen en toetsen van aannames, en het in kaart brengen van de doelgroep. Aan de hand hiervan bepalen we welk product of dienst het beste past, en gaan we over op ontwerp en ontwikkeling. 

Door onze ervaring met startups, corporates, nonprofits, universiteiten en instellingen uit de culturele sector hebben we een breed fundament waarop we kunnen bouwen. Ons diverse team stelt ons in staat om voor ieder project een passende structuur op te stellen waarin de juiste kennis en vaardigheden samenkomen. Zo leggen we verbindingen tussen groot en klein, jong en oud, en tussen getoetste kennis en innovatieve ideeën.

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over de websites die we maken? Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen of hoe we onze klanten hebben geholpen. Of neem gewoon contact met ons op om je vragen te kunnen stellen.

Neem contact op

Oranje Fonds

Project title
Voor een betrokken samenleving

Hoe kan het Oranje Fonds online beter bijdragen aan de sociale verbondenheid van Nederlanders?
Read more

Participatie Kliniek

Project title
Leren hoe het is om oud te zijn

Hoe kan je mensen die in de ouderenzorg werken, beter laten begrijpen hoe het is om oud te zijn?
Read more