Een ervaring waarin mensen centraal staan

Introduction

Hoe zorg je ervoor dat het museumaanbod optimaal is afgestemd op de behoeftes van verschillende bezoekers?
 

Image
Tropenmuseum-cover

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste originele museumgebouwen van Nederland. Het museum is onderdeel van de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW) samen met het Afrika Museum en Museum Volkenkunde en het Wereldmuseum. Wat de musea verbindt is dat de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen en nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is.

4 musea beheerd vanuit een centrale organisatie

De infrastructuur bestaat uit een multi-website, waarbij 4 museum websites beheerd worden vanuit 1 centraal content management systeem (CMS), van waaruit rollen en rechten toebedeeld worden aan medewerkers in de individuele musea.

Content first

De website is zo ontworpen dat het visuele aanbod van de musea in grote mate het uiterlijk van de website bepaalt. Ondanks dezelfde opbouw verschillen de websites van de verschillende musea toch van elkaar en blijven de websites vernieuwend naarmate de inhoud verandert.

Omdat iedere bezoeker anders is

De gehele user experience is ingericht op de verschillende behoeftes van bezoekers. Ben je benieuwd naar het aanbod, dan word je daar optimaal doorheen geleid. Van wat er nu te zien is en wat er binnenkort aankomt, tot de vaste tentoonstellingen en activiteiten. Daarnaast sturen ‘Thema’s’ je naar de onderwerpen van interesse, maar ook kan je het aanbod bekijken dat past bij de doelgroep, zoals kinderen of groepen. Wil je je bezoek plannen dan is alle informatie bij elkaar verzameld.

Zo wordt iedere bezoeker zo effectief mogelijk bediend met een optimale ervaring.

Bekijk de website van Tropenmuseum