Voor een betrokken samenleving

Introduction

Hoe kan het Oranje Fonds online beter bijdragen aan de sociale verbondenheid van Nederlanders?

Image
Oranjefonds_cover

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied, waarmee jaarlijks 9000 sociale initiatieven in Nederland gesteund. Wij werken samen met het Oranje Fonds aan de online ervaringen waarmee we betrokkenheid in de samenleving nog verder bevorderen.

Website van het Oranje Fonds

We hebben de belangrijkste website van het Oranje Fonds vanaf het fundament opnieuw uitgedacht. In een uitgebreide analyse fase hebben we de verschillende doelgroepen en hun user journeys gedetailleerd in kaart gebracht. Vanuit daar hebben we een online strategie ontwikkeld voor de nieuwe website. Het resultaat is een website die een optimale ervaring biedt voor alle bezoekers.

Bekijk de website van Oranje Fonds

Appeltjes van Oranje

Een campagne website waar bezoekers kunnen stemmen op verschillende initiatieven van jonge initiatieven die Nederland socialer willen maken. De conversie vanuit social media is geoptimaliseerd en ook hebben wij de vindbaarheid verhoogd, wat heeft geresulteerd in 90 procent organisch verkeer. De campagne heeft in tien dagen tijd ruim 48.000 stemmen bemachtigd. Dat is meer dan een verdubbeling van het beoogde aantal stemmen.

Bekijk de website van Appeltjes van Oranje

Maatjes Gezocht

Maatjes gezocht is een initiatief waar maatjes worden gekoppeld aan mensen die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig hebben. De hele website is opnieuw opgebouwd, waarbij de navigatie gedoseerd wordt ontsloten en bezoekers worden via inspirerende verhalen gemotiveerd om mee te doen aan het project.

Bekijk de website van Maatjes Gezocht