Unc Inc tien jarig bestaan

Ons jaar ging van start met een denderende viering van ons 10 jarig bestaan. Het is een geweldig gevoel om te realiseren dat we zo ver zijn gekomen. We zijn al onze klanten, partners, vrienden en familie dan ook erg dankbaar dat ze ons hebben geholpen deze milestone te halen. We kunnen met trots terug kijken op een onvergetelijke rit en zijn meer dan klaar voor de aankomende tien jaar (en meer).

Tien jaar geleden stonden wij bij de Kamer van Koophandel om Unc Inc te registeren als officieel bedrijf, niet lang daarna vestigden we ons in een klein kantoor in Amsterdam West. Tijdens onze freelance periode hadden we al ervaren hoe het was om met elkaar samen te werken. Al vrij snel kwamen we er achter dat we meer uit onszelf en ons werk konden halen door onze specialiteiten te bundelen.

Veel van het ondernemerschap wisten we nog niet en een lening van de bank wilden we niet. Het werd dus een freelance collectief. Wat er binnen kwam, werd verdeeld naar kennis en beschikbaarheid. Al snel kwamen we er achter dat bij het hebben van een eigen bedrijf meer komt kijken dan alleen wat projecten realiseren voor klanten; Langzaam begon de structuur binnen ons bedrijf te veranderen.

Eenmaal een aantal jaren op weg, groeide ons klantenbestand met de dag. Een Project Manager bleek dan geen overbodige luxe en dus kwam Eltjo Smit als eerste officiele medewerker aan boord bij Unc Inc. Hij zorgde er voor dat er een duidelijke structuur kwam binnen het bedrijf en de manier van werken. In de jaren die volgde, kwamen er steeds meer mensen aan boord. Ieder met z'n eigen kwaliteiten en kunnen.

Met veel vallen en opstaan zijn we op het punt gekomen waar we vandaag de dag zijn. We hebben een geweldig team en velen partners. Allen hebben zij hun eigen kwaliteiten welke zich reflecteren tijdens het samen werken aan de diverse, veelzijdige en vernieuwende projecten.

We zijn erg trots op wat we tot nu toe hebben bereikt, maar kijken nog meer uit naar de successen die we hopelijk gaan bereiken in de aankomende jaren. In de maanden voorafgaand aan dit tien jarig bestaan zijn we gaan nadenken over wat we doen, om welke reden we het doen, hoe we dit doen en wat we zouden willen en kunnen veranderen of verbeteren in de toekomst. Met de uitkomsten hebben we onze hele organisatiestructuur, onze methodes, onze communicatie en missie herzien.

We zijn klaar voor de volgende tien jaar en dat was reden voor een goed feest!

Bedankt!

We willen graag een aantal personen bedanken. Te weten onze vrienden Rui en Ramon, wie er voor gezorgd hebben dat al het licht en geluid goed was geregeld. Giogia, Nula en Nina bedanken we voor hun rol als hostesses. Dank aan Christiaan Krop voor de foto's en Wim Dijksterhuis voor de video. We bedanken Erik en Jonas van Thirty-X. Zij hebben ons geholpen onze strategie te vernieuwen, bovendien hebben zij tijdens het Unc Inc feest een live timeline getekend met behulp van input van gasten. Ook bedanken we Herman van Gelder, een vriend van Unc Inc met wie we aan vele creatieve projecten hebben gewerkt. Ook bedanken we hem voor het tekenen van hilarische karikaturen van de gasten. De DJ's Niels en Walter zijn we dankbaar voor de voetjes die ze van de vloer hebben laten komen. Ook zijn zij onze partners bij Infaders, een van onze eerste interactieve projecten die voor heel wat onvergetelijke ervaringen en momenten heeft gezorgd. Pieter Both, die we al vanaf het begin van Unc Inc kennen, bedanken we voor zijn bijdrage en optreden met Max Meser tijdens het feest. Wij hebben veel projecten gedaan voor zijn band Beef en nog altijd werken we samen aan diverse innovatieve projecten.

Last but not least bedanken we maar al te graag onze klanten, partners, vrienden en familie dat zij deze mooie avond van ons tien jarig bestaan met ons hebben gevierd. Er zijn heel wat glazen geschonken, de voetjes gingen van de vloer en er is vollop gelachen. Het was een succes. Bedankt allemaal!