Unc Inc at The Next Web

Unc Inc was aanwezig op The Next Web conference vorige week. TNW is een tweedaags tech event met interessante sprekers op het gebied van innovatie & tech, media & marketing, ondernemerschap & talent, met een ontmoetingsplek voor startups en investeerders en een groot aanbod aan workshop.

Heel veel inspiratie

TNW was voor ons de perfecte plek om inspiratie op te doen en te netwerken. Twee dagen lang hebben alle 19 Unc Inc-ers geluisterd naar inspirerende keynote sprekers, nieuwe mensen ontmoet en interessante workshops bijgewoond. Tussen de sessies door kwamen we samen om onze ervaringen met elkaar te delen. En een paar van onze highlights delen wij graag ook met jou. 

Keynote 'Calm Technology' door Amber Case

Amber Case (auter van Calm Technology) onderzoekt de interactie tussen mensen en computers en hoe onze relatie met informatie verandert in hoe culturen over hun wereld denken, handelen en begrijpen.

Tech moet het leven makkelijker maken, maar het maakt het vaak ingewikkelder. We zijn afhankelijk geworden van apparaten waar in de ontwikkeling geen rekening met technische gebreken is gehouden. Stel je voor dat het apparaat crasht of de stroom uit gaat. Vallen we dan terug op de de basiswerking van het apparaat? Bij een ouderwetse roltrap wordt deze automatisch een gewone trap, maar bij veel innovatieve apparaten ontbreekt deze basisfunctie. Een apparaat dat via een app je trouwe viervoeter van voedsel voorziet tijdens je vakantie, functioneert bijvoorbeeld niet meer wanneer er storing op de server ontstaat. Daar gaat je zorgeloze vakantie.

Onze UI / UX ontwerper Harmen heeft Amber Case's inspirerende keynote samengevat

Keynote 'Creativiteit it the new literacy' van Chase Jarvis.

Creativiteit is geen gave, maar iets wat je kan leren zegt Chase Jarvis. Na jaren van keihard werken wist hij een bestaan als fotograaf op te bouwen. Maar net toen het heel goed met hem ging, begon de telefoon met camera en foto apps aan zijn opmars. Dit kon zijn werk als fotograaf in gevaar brengen. Maar het tegendeel bewees hij. Hij ging namelijk terug naar de kern van fotografie: creativiteit. Want uiteindelijk kan geen innovatie of technologie daar tegenop.

Bekijk de video (vanaf 3:11:15 uur)

Volle buiken

De liefde van de Unc Inc-ers gaat door de maag. En van aandachtig luisteren en netwerken krijg je nou eenmaal honger ;) Gelukkig serveerde TNW een breed aanbod aan krachtvoer zoals burgers, hotdogs, friet en meer.

Sharing is caring

Tussen de keynotes en workshops door kwamen we bij elkaar voor een hapje en drankje. En om onze ervaringen en meest interessante keynotes met elkaar te delen. Inspiratie en fun combineren dus. En dat zag er ongeveer zo uit:

Op de foto

Hoe krijg je 19 mensen voor een 3D camera die maximaal 9 mensen aan kan? Op zijn Unc Inc’s natuurlijk ;) Say cheese!