Meet the team - Niels

Eén voor één stellen wij alle Unc Inc-ers aan je voor. Vorige keer was dit onze visual designer Caryn, nu is Niels aan de beurt. Niels is een van onze developers, of eigenlijk nog specifieker ‘Full Stack Developer’, wat inhoudt dat hij zowel de frontend als de backend van ontwikkel werkzaamheden voor zijn rekening neemt.

Wie is Niels?

Niels woont in Beverwijk en is het grootste deel van zijn tijd in het en bij water. Hij doet aan water polo; geeft les en beoefent het, en is ook scheidsrechter. Hij ziet het niet als verplichtingen omdat hij deel is van een grote groep waterpoloende vrienden.

Laten we beginnen met de vraag van Caryn

Caryn: Als jij een film of serie mag kiezen die je uit je herinnering kan wissen zodat je deze voor het eerst mag bekijken en alles opnieuw mag beleven, welke zou dit dan zijn?"

Niels: “Lastige vraag! Als ik een film moet kiezen dan zou dat een klassieker zijn die veel indruk heeft gemaakt, zoals Shawshank Redemption of American History X. En Game of Thrones is een serie waar ik elke naar uitkijk. Het heeft een hoge entertainment waarde die ik nog wel heel veel langer zou willen beleven.” 
 

Wat maakt werken bij Unc Inc leuk?

“De platte hiërarchie. De cultuur die hier heerst is toegankelijk en vriendelijk en iedereen mag over alles meedenken. Hierdoor voel je je op je gemak en durf je makkelijker input te geven. Ik ben geen designer maar als ik een bepaalde idee of mening heb over het design van een project waar ik aan werk, dan word ik ook gehoord.”

Met welk project ben je afgelopen week bezig geweest?

“Ik heb gewerkt aan het project Microbit. Dit is een platform voor scholieren waarmee zij kunnen leren programmeren. Wij ontwikkelen de website waar leerlingen en docenten online video cursussen kunnen volgen. Wij vinden dit een heel goed initiatief en daarom steunen we deze stichting graag.

Voor dit project heb ik de ontwikkelomgeving opgezet, de backend. Dit is een structuur, of een soort framework waar mijn collega's Boaz en Kim mee aan de slag konden. Zij doen binnen dit project de frontend. Nadat hij klaar was heb ik een extra controle uitgevoerd. Dit doen wij altijd, zodat we zeker weten dat er nergens een fout in geslopen is. Hierna heb ik de website live mogen zetten.”

Kan je een van je projecten noemen waar je trots op bent?

“Een van de projecten waar ik trots op ben is Rush Hour, een toonaangevend label en platenzaak. Wij ontwikkelen een nieuw platform en webshop waarmee zij hun digitale verkopen kunnen verbeteren en die dient als ‘Point of Sales’ (POS) in de fysieke winkel. Alle informatie over de platen die ze verkopen of verkocht hebben zijn in die online winkel terug te vinden. 

We pakken dit agile aan, wat wil zeggen dat we gefaseerd aanpassingen door aan het voeren zijn. Elke maand pakken we een ander onderdeel op. Dit is vooral belangrijk omdat er al een oude website staat, helemaal gevuld met data, waaronder 95.000 platen. En we kunnen pas live met de nieuwe website en shop als al die data en functionaliteiten over zijn gezet. En hiervoor hebben wij een script ontwikkeld om alle oude inhoud naar de nieuwe webshop te migreren.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Ik denk dat elke developer Hacker News wel volgt. En daarnaast delen we hier op de werkvloer ook heel veel met elkaar. Dit doen we hoofdzakelijk via Slack.”

En we moeten natuurlijk ook nog iets vragen over eten!

Eten loopt als rode draad door het Unc Inc bestaan. Tosti’s zijn Niels zijn specialiteit. Zo heeft een keer als special lunch panini’s gemaakt voor het hele kantoor. 

Hoe ziet jouw favo tosti eruit Niels? “Mijn favo tosti is er eentje met ham en kaas, met daaronder een laag rode pesto. Een soort mini pizza eigenlijk.”

Wie wijs jij als volgende aan en wat zou je hem of haar willen vragen?

“Ik wil Floris de Langen, onze creative director, graag naar voren schuiven. Ik ben erachter gekomen dat Floris veel tijd in zijn tuin doorbrengt. Dus mijn vraag aan hem is; hoe ziet jouw ideale tuin eruit?”