Meet the team - Martijn

Deze week zetten we Martijn Houtman in de Unc Inc spotlights. Martijn is een van de oprichters en samen met Roderik is hij eindverantwoordelijk voor het hele technische reilen en zeilen binnen het bedrijf. Of zoals Martijn het zelf soms voor het gemak noemt, hij is ‘chef techniek’.

Wie is Martijn Houtman?

Martijn woont samen met zijn vriendin al heel wat jaren in Amsterdam West en komt elke dag op de fiets naar het NDSM, weer of geen weer. Een interessant weetje over Martijn en wat de meeste van ons nog niet wisten, is dat hij 8 jaar lang als brandweerman heeft gewerkt. Op zijn 18e trad hij in de voetsporen van zijn vader en uiteindelijk heeft hij de rang Hoofdbrandwacht weten te bemachtigen. Voor Martijn was dit de ideale bijbaan, in het weekend sliep hij vaak op de kazerne en kon tussen het brandjes blussen door studeren. Toen hij in 2006 begon met Unc Inc viel het niet meer te combineren en hing hij zijn brandweerhelm aan de wilgen.

Kan je iets vertellen over het ontstaan van Unc Inc?

Tijdens mijn studie leerde ik Roderik kennen en deden we af en toe een freelance opdracht samen. Via hem leerde ik toen Floris kennen, die design opdrachten voor klanten deed en vlak daarna volgde een kennismaking met Roel en Barry. We zijn een paar keer bij elkaar gekomen en bij Barry in de woonkamer ontstond al snel Unc Inc. Dat is een hele goede zet geweest want wanneer je samenwerkt kun je ineens zo veel meer.

Binnen enkele weken hadden we een eigen kantoor in Amsterdam Oud West geregeld die wij de vissenkom noemde, daar kan je je vast wel iets bij voorstellen. Uiteindelijk miste we het contact met de buitenwereld en zijn we via via bij A-Lab terecht gekomen. En dat heeft Unc Inc heel goed gedaan omdat we er veel nieuwe contacten opgedaan hebben en het in voor een flinke groei van ons team heeft gezorgd.

Hoe ziet voor jou een week bij Unc Inc er uit?

Vorige week was een hele leuke week. Zo hadden we twee opleveringen en een hiervan is Brenger. Dit platform stond al live, maar we hebben een belangrijke update gedaan. Ze moesten steeds veel kleine kleine aanpassingen handmatig doorvoeren, wat voor een groeiend platform niet erg efficiënt is. Met de livegang van deze week is een stap gezet om een deel te automatiseren waardoor zij zich op andere zaken kunnen focussen.

De tweede belangrijke livegang is die van Hoodhunt. Ook dit platform was al in de lucht, maar zij hebben vorige  week de media aandacht opgezocht. Ik ben nu vooral bezig met het bekijken van statistieken. Erg gaaf om te zien dat je direct een stijgende lijn in bezoekers en acties op de site ziet. Daarnaast zijn deze statistieken ook nuttig omdat je bij vreemde cijfers conclusies kan trekken en zo gemakkelijk fouten op kunt sporen.

Momenteel zijn we ook druk met zelfontwikkeling. Samen met de enthousiaste mensen van Dream Kitchen hebben we elke week een intensieve sessie waarin we onze nieuwe propositie en positionering aan het bepalen zijn. Belangrijk hierin is dat wij gaan formuleren hoe wij het beste samenwerken met klanten en welke manier ook het beste bij ons past. Wanneer je maximaal energie uit een project en de samenwerking weet te halen, dan levert dit ook het beste eindresultaat voor de klant op.

De vraag van Semih, wat is jouw grootste blunder bij Unc Inc geweest?

De grootste weet ik niet goed, maar wel een hele suffe blunder is dat ik een keer per ongeluk een site van een klant plat heb gegooid. Ik dacht dat ik op de testserver aan het werken was, maar blijkbaar was ik ingelogd op de live omgeving. En toen ik ook nog een verkeerd commando invoerde, ging de site plat. Gelukkig had ik hem in een mum van tijd weer live staan. 

Wat vind je zo gaaf aan onderdeel zijn van Unc Inc?

Dat we samen hetzelfde doel voor ogen hebben: Samen maak je leukere dingen dan dat je alleen kan. Ons team gevoel is heel erg sterk. Wij zijn echt een Unc Inc familie en zo stellen we onszelf ook altijd voor tijdens sollicitatiegesprekken. ‘Family first’. Dit werkt niet alleen intern positief en motiverend, maar klanten merken dit ook. We krijgen regelmatig als feedback terug dat ze een persoonlijk gevoel krijgen bij onze manier van samenwerken.

Kan je iets vertellen over de manier van samenwerken met onze klanten?

Brenger is voor mij een goed voorbeeld van hoe wij graag met onze klanten willen werken. Belangrijk voor onze werkwijze met hen is dat we klein zijn begonnen (Minimum Viable Product, MVP) waardoor we vrij snel een eerste versie hebben kunnen lanceren. Door goed te luisteren naar de wensen van de gebruikers kan je zo gefaseerd verbeteringen doorvoeren.

Martijn’s curry

We hebben al eerder aangekaart dat eten bij Unc Inc toch wel een ding is. We houden allemaal van lekker eten en daarnaast vinden wij gezamenlijk lunchen een belangrijk contactmoment.  Onlangs heeft Martijn een special lunch gemaakt, een vegetarische curry. Martijn is sinds 10 jaar vegetarisch, ontstaan toen hij naar Thailand ging en door een bekende was gewaarschuwd voor het eten van vlees bij kleine kraampjes langs de kant van de weg. Na zijn gehele reis zonder gemis vegetarisch te hebben gegeten heeft hij dit aangehouden. Nu maakt hij dus de lekkerste vega curries en zelfs de grootste Unc Inc carnivoren hebben een tweede keer hun bord vol geschept.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Hacker News, lekker nerderig :)

Aan welke app of website had jij wel een bijdrage willen leveren?

Ik vind de website van het Rijksmuseum echt briljant! We hebben wel andere projecten voor ze gedaan, maar aan hun eigen website had ik ook wel een bijdrage willen leven. De gehele collectie plus het rijksarchief is hier online te vinden. Je kan tot op de millimeter inzoomen en zelfs op kleur zoeken. Daarnaast zijn alle werken vrij van rechten en zo kan je jouw favoriete werk via de site laten afdrukken voor thuis.

Aan wie geef jij het stokje door en wat zou je hem of haar willen vragen?

Ik wil graag Harmen naar voren schuiven. Ik zou hem willen vragen om ons een kijkje in zijn keuken als UI/ UX designer te geven.