Meet the team - Harmen

Nummer vier in onze interview reeks is Harmen Struiksma, onze medior interaction designer. Vandaag is hij aan de beurt om een aantal vragen te beantwoorden. 

 

Wie is Harmen Struiksma

Harmen woont met zijn vrouw Suzanne en dochtertje Evi in Zaandam. Binnenkort wordt hij voor de tweede keer vader en zal hij ook de 40 aantikken. Dubbel feest dus :D. Harmen reist veel met de fiets, inclusief zijn klantbezoeken. En als het regent, zorgen onze klanten dat hij weer droog op kantoor verschijnt.

label
De Regenboog Groep-regenjas

Als Interaction Designer is Harmen bezig met het in kaart brengen van de behoeften van de eindgebruiker, schrijft hij user stories en maakt persona’s. Interaction design speelt een belangrijke strategische rol in het maken van beslissingen over hoe een website of App gaat functioneren en gebruikt gaat worden. Zijn werk is hierdoor meestal niet tastbaar, het is meer een blauwdruk of fundament waarop ontworpen en gebouwd kan worden. Om toch scherp te blijven op het gebied van design, branding en development houdt Harmen zich in zijn vrije tijd wel met deze zaken bezig, zo ontwerpt hij logo’s en bouwt hij zelfs hele websites.

Hoe zag afgelopen week er voor jou uit?

“Maandag hadden we een meeting met een klant die in de zorgverlening zit. Zij hebben een programma voor mensen die werken in de de langdurige zorg. Ondanks het vaak zware onderwerp, kiezen zij ervoor om de problematiek met humor te bespreken. We gaan om die reden een interactieve game ontwikkelen vol humor die de doelgroep aan het denken moet zetten over hun werkhouding en beroeps problematiek.

De meest waardevolle ideeën die tijdens de meeting naar voren zijn gekomen heb ik omgezet in een prototype, die het idee echt tot leven brengt. Wat je vaak ziet is dat de belangen van de klant niet overeenkomen met die van de doelgroep en ik vind het een enorme uitdaging om toch op zoek te gaan naar die overlap.”

Wat maakt werken bij Unc Inc bijzonder?

“Ik krijg van hen het vertrouwen om mijzelf in nieuwe technieken en ontwikkelingen vast te bijten waardoor niet alleen ikzelf groei als professional, maar dat Unc Inc hier ook van profiteert. Ik heb nu ruim tien jaar ervaring als designer bij bureau’s en ik vind het niveau van professionaliteit bij Unc Inc heel fijn. We zijn als bedrijf aan het groeien en ik groei met Unc Inc mee.

Wat ik verder krachtig vind aan Unc Inc, is dat wij onze klanten betrekken in het gehele proces. Ze zijn echt partner en draaien in feite ook volledig mee in een project. Zo kunnen we samen een stempel op het eindproduct zetten waar iedereen helemaal tevreden over is.”

 

Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op alle projecten waar ik aan gewerkt heb. Een voor mij interessant project is Hoodhunt. Het platform is onlangs live gegaan, maar hiermee is ons werk nog niet klaar. Een website is namelijk nooit ‘af’ en we gaan nu de fase van optimalisatie in.

Zo mag ik de analytics induiken om te onderzoeken hoe mensen de website gebruiken. Het is altijd interessant om te zien of de verwachtingen die we vooraf hadden ook uit gaan komen. Met die bevindingen kunnen we het platform verbeteren met als doel de eindgebruiker nog gelukkiger te maken. En de klant en onszelf uiteindelijk ook.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Bij mijn vorige werkgevers was ik regelmatig de enige designer binnen het team en dan mis je soms een sparringpartner. Ik ben toen begonnen met het bijwonen van meetups. Het is echt een eigen community van professionals met gedeelde passie voor ons werkveld, een soort ‘praatgroepje’ voor wanneer je worstelt met uitdagingen binnen je werk. Nog niet zo heel lang geleden hebben we zelf ook een UX (User Experience) meet-up georganiseerd om wat terug te kunnen doen voor de community. Het was een mooie, ontspannen en leerzame avond!”

Aan wie geef jij het stokje door en wat zou je hem/ haar willen vragen?

"Ik geef het stokje door aan Caryn, onze visual designer uit Zuid Afrika. En ik zou van haar wel willen weten wat het meest Nederlandse is wat zij tot nu toe heeft gedaan.”