Meet the team - Eltjo

De afgelopen tijd zijn wij flink gegroeid en hebben we de overstap naar een groter kantoor op de NDSM-werf gemaakt. Nu we helemaal gesetteld zijn, willen wij je kennis laten maken met ons steeds groter wordende team. Tijdens een terugkerend vragenvuurtje stellen we iedereen aan je voor en we trappen af met Eltjo Smit. 

Eltjo Smit

Wie is Eltjo Smit?

Eltjo werkt inmiddels 9 jaar als projectmanager bij Unc Inc, woont in Amsterdam en is papa van twee jonge meiden. Verder is hij een fanatiek renner en pakt hij af en toe ook een wedstrijd mee, bijvoorbeeld door de duinen van Schoorl. Benieuwd hoe hard Eltjo kan rennen? Bekijk het hier : Uitslag Schoorl Run

Eltjo, hoe ziet jouw week als projectmanager er uit?

De week starten we met een maandagochtend meeting waarin we alle projecten doornemen. En omdat er altijd veel te bespreken is, duurt deze meestal de hele ochtend. Vervolgens duiken we de werkzaamheden van de week in. De projecten die dan lopen bepalen hierin heel erg hoe de week er uit gaat zien. Project A vraagt bijvoorbeeld om een wekelijkse meetings met de klant, terwijl project B weer hele andere aandacht nodig heeft. 

Hoodhunt is een startup waar we vorige week de eindsprint voor in hebben gezet. 1,5 jaar hebben wij samen met initiatiefnemer Erwin de Wekker gewerkt aan de ontwikkeling van een platform dat het kopen en verkopen van woningen op een nieuwe en persoonlijke manier benadert. De deadline voor de livegang stond voor vandaag. Met een dedicated team hebben hebben we de laatste puntjes op de i gezet en het uitvoerig testen was hier onderdeel van. Als je zelf namelijk al heel lang aan een project werkt ga je soms aannames doen en dan is een frisse blik van een ander heel nuttig. En niet zonder resultaat: vanmiddag om 12.00 uur zijn we live gegaan!

jeroe

Een ander belangrijk punt voor deze week is de projectplanning. Samen met projectmanager Jeroen Schippers gaan we de planning voor de komende periode compleet maken. De vakantieperiode komt er weer aan, dus dan moeten we goed inzichtelijk krijgen wie we wel en niet op bepaalde projecten in kunnen gaan plannen. Een flink gepuzzel maar zo komen we straks niet voor verrassingen te staan. 

Wat maakt jouw werk als project manager bij Unc Inc zo leuk? 

Bij Unc Inc ben je geen typische stropdas-projectmanager. We noemen het ook eigenlijk meer producer omdat je in veel van de projecten naast het plannen en budgetteren ook bezig bent om inhoudelijk mee te denken. En wanneer je gezamenlijk met een klant iets bedenkt en dit uiteindelijk ook gaat werken, dan is dat gaaf. 

Daarnaast maakt de groei van ons team het leuk en uitdagend. We voelen ons allemaal jonge honden die wendbaar en enthousiast zijn en door de veelzijdigheid van ons team krijg ik nog elke dag nieuwe inzichten. 

eltjo_borrel

Op welk project ben jij het meest trots? 

Er zijn erg veel projecten waar ik als projectmanager en wij als Unc Inc trots op kunnen zijn. Spares in Motion is een klant waar wij al heel lang mee samen werken en zij doen het ontzettend goed.  Een van onze laatste trajecten was het opzetten van hun webshop waar zij al hun producten op het gebied van windturbines verkopen. 

De samenwerking met de VU vind ik ook het noemen waard. Met hen ontwikkelen wij een app die het gedrag op social media onder jongeren gaat meten. En die zo inzicht gaat geven over de invloed die dit heeft op de gemoedstoestand en het functioneren van deze jongeren.  

Hoe blijf jij op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied?

Ik lees veel en test alles. Zo heb ik 150 apps op mijn telefoon staan waar in mijn informatie uit haal. Vanuit mijn vakgebied ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe apps en daarom probeer ik ze ook echt allemaal een keer uit. Op een gegeven moment waren het er zoveel, dat ik ze op een regenachtige zondag allemaal op kleur heb gesorteerd.

Binnen een bedrijf als Unc Inc zijn (management)tools onmisbaar. Zonder goede bugtrackers en planningstools ga je fouten maken en zaken vergeten. Ik blijf dus graag op de hoogte van welke planningstools er allemaal zijn en er bijkomen. Een goede planningstool is Simplicate, een redelijk nieuwe partij waar wij sinds een jaar mee werken.  Ik ben niet alleen eindgebruiker van deze tool, maar kan vanuit mijn vakgebied ook met ze meedenken over ontwikkelingen en verbeteringen. 

Lunchtime!

Lunchen doen we met zijn allen en regelmatig zorgt een van ons voor een special lunch, het liefs iets vanuit de eigen cultuur/ achtergrond. Eltjo is niet alleen goed in het managen van diverse projecten, in de keuken weet hij ook zijn weg te vinden. Ver voor zijn Unc Inc carrière werkte hij namelijk als chef  en daar plukken wij tijdens de lunch zo nu en dan de vruchten van. Hij heeft al eens sushi voor het hele team gemaakt en vandaag stond er Tom Kha Kai (Thaise kokos soep) op het menu. Ons hoor je niet klagen ;) 

eltjo_soep

kom_soep

 

Eltjo, aan wie geef jij het stokje door en wat zou je hem/ haar willen vragen? 

Ik geef het woord graag aan Semih, een van onze designers. Ik ben benieuwd hoe zijn eerste maanden bij Unc Inc bevallen. En ik wil graag weten wanneer hij trots zijn nieuwe auto komt showen.