Meet the team - Caryn

Het is weer tijd om een van onze Unc Inc-ers aan je voor te stellen. Vandaag geven wij het woord aan Caryn, een van onze visual designers. 

Caryn komt uit Zuid Afrika en is vorig jaar augustus samen met haar man Geoffrey en kat Misu verhuisd naar Utrecht. Afgelopen periode was ze druk met het leren van de Nederlandse taal en het doen van haar inburgeringsexamen. Ter aanmoedig hiervan hebben wij haar overgehaald om een presentatie op kantoor te geven. En dat deed ze perfect! En misschien zie je het niet direct aan haar uiterlijk, maar ze luistert graag naar (punk)rock muziek.

Vraag Harmen: Wat is het meest Nederlandse dat je tot nu toe gedaan hebt?

“Het meest Nederlandse dat ik tot nu toe heb gedaan is fietsen. Ik heb dit op mijn 14e voor het laatst gedaan. En nu fiets ik elke dag naar het station."

Hoe zag afgelopen week er voor jou uit?

"Ik heb het jaarverslag van Bits of Freedom afgerond. Wat dit jaarverslag speciaal maakt is dat je een 3D bril nodig hebt om hem in zijn volledigheid te kunnen bekijken. De klant wilde in eerste instantie een echt 3D rapport maar omdat dat vrijwel onmogelijk is om te lezen zonder bril, kwam ik op het idee om de 3D kleuren los te halen van elkaar om zo verstopte content en special features te kunnen ontdekken. Het rapport is ontworpen in twee kleuren, blauw en magenta en door een 3D brilletje te gebruiken kun je wisselen tussen de content, door telkens een oog dicht te doen.

Nadat het idee uitgewerkt is heb ik de look & feel bepaald en het artwork ontworpen. Deze week moesten we het project opleveren en ben ik bezig geweest met de laatste content en het verslag drukklaar te maken. En ondertussen heb ik ook de digitale versie afgerond."

Wat maakt werken bij Unc Inc bijzonder?

"De mensen bij Unc Inc maken het speciaal om hier te werken. Iedereen is oprecht geïnteresseerd in elkaar, en niet alleen werk gerelateerd maar ook wat er buiten Unc Inc in je leven gebeurd.

Daarnaast vind ik het gaaf dat we veel samenwerken met startups. Zo ben ik bezig voor een startup, waarvan ik de naam nog niet mag noemen, die een smart voorwerp voor in huis aan het ontwikkelen zijn. Ik heb voor hen de schermen van de app en de desktop versie ontworpen en beeldmateriaal voor het pitch deck gemaakt die zij kunnen gebruiken om investeerders te benaderen.

En de diversiteit aan projecten maakt het werken bij Unc Inc heel uitdagend. Ik ben bezig met branding, webdesign, apps en illustraties. Geen dag is hetzelfde."

Zijn er verschillen met werken in Nederland en Zuid Afrika?

“Verrassend genoeg niet. Het enige verschil is het samen lunchen. In Zuid Afrika vult iedereen zijn lunchtijd zelf in, terwijl we hier elke dag samen lunchen.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik ben erg trots op de hoeveelheid branding projecten waar ik in mijn nog korte tijd bij Unc Inc aan heb mogen werken. Ik vind het te gek om met startups te werken en om te helpen om hun brands te bouwen. Sinds ik hier begonnen ben in januari, heb ik al voor vijf startups de logo’s mogen ontwerpen.”

Eten

Caryn houdt erg van bakken en heeft met haar verjaardag een echte Zuid Afrikaanse ‘Melktert’ gebakken, een lekkere luchtige melktaart. Verder heeft ze al eens een Special Lunch gemaakt, een pasta met salie en boter. En...wanneer zij haar inburgering haalt zal ze ons ook gaan verrassen met een eigen gebakken taart.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

"Op dit moment haal ik veel inspiratie uit Instagram. Ik volg beroemde bloggers, magazines en designers om te zien wat er op dit moment trending is. Daarnaast sla ik veel foto’s en afbeeldingen op die ik dagelijks online tegen kom."

Aan wie geef jij het stokje door en wat zou je hem/ haar willen vragen?

"Ik wil graag Niels naar voren schuiven. Mijn vraag aan hem luidt: Als jij een film of serie mag kiezen die je uit je herinnering kan wissen zodat je deze voor het eerst mag bekijken en alles opnieuw mag beleven, welke zou dit dan zijn?"