Meet the team - Semih

Naast een pool van freelancers bestaat ons team uit 19 enthousiastelingen. Wie dit allemaal zijn? Tijdens een terugkerend vragenvuurtje stellen wij iedereen aan je voor. Eltjo Smit beet het spits af en vandaag geven wij het woord aan Semih. 

Semih_portret

 

Wie is Semih Yilmaz?

Semih is visual designer en legt de meeste woon-werk meters af. Elke ochtend pakt hij in alle vroegte de trein vanuit Rotterdam, wat voor dagelijkse input in onze WhatsApp-groep zorgt. Niet vanwege het Rotterdam versus Amsterdam verhaal, maar eerder door zijn haat-liefde verhouding met de NS. Maar ook na vertraging stapt hij hier nog steeds vrolijk en zonder ochtendhumeur het kantoor binnen.

 

Laten we beginnen met de vragen van Eltjo. Hoe bevallen jouw eerste maanden bij Unc Inc?

Het gaat heel goed. Ik werk hier nu ruim een half jaar, of eigenlijk al bijna acht maanden. Maar het voelt nog als gisteren dat ik hier begon. En dat bedoel ik positief! Ik heb veel geleerd de afgelopen maanden en eigenlijk doe ik dat nog steeds. Met name op technisch vlak, zoals best practices op het gebied van webdesign en mobile design.

Verder vind ik de cultuur bij Unc Inc heel prettig. Er is geen hierarchy. Ieders mening wordt gewaardeerd, of je nu stagiair bent of een van de oprichters. En regelmatig doen we leuke dingen, zo zijn we pas naar de TonTon club geweest waar we de hele avond Arcade games met elkaar hebben gespeeld. 

Semih_feestje

 

En je auto? Wanneer kom je deze een keer showen?

Semih heeft onlangs een nieuwe auto gekocht, tot aan de ‘oplevering’ hebben we enthousiast met hem meegeleefd.

"Voila!"

Semih_auto

 

Semih, hoe ziet jouw week als visual designer er uit? 

Ik ben deze week bezig met een redesign van de website voor Rush Hour. Ik begin met de wireframes, een soort blauwdruk van de website. Deze heb ik vanuit het UI-traject (User Interface) aangeleverd gekregen waarbij er gekeken is naar het gebruiksgemak en hoe deze geoptimaliseerd kon worden. Met deze basis ga ik aan de slag, maar eerst inspiratie opdoen! Ik kijk naar de concurrenten en de branche en op verzamelsites ga ik op zoek naar andere ontwerpen die ik vet vind en die binnen de stijl van de klant passen. Vervolgens laat ik mijn creativiteit de vrije loop en start ik met een eerste design. Die ik met de creative director bespreek en samen kiezen we een richting waarop ik verder ga bouwen, laag voor laag. Designen van een website is net lego, building bricks.

semih_wireframes

 

Op welk project ben jij het meest trots? 

Zelf ben ik het meest trots op het project van ICS-Mastercard waar ik vanaf de start projecteigenaar van ben. We werken aan een redesign van de huidige website en omdat ik zelf ook eindgebruiker ben kan ik mij goed inleven in het product. Ik ben heel tevreden met de stappen die we tot nu toe gezet hebben. 

 

Lunchtime!

Ondanks de boodschappen-creativiteit van de office manager, blijft de tosti toch de grote favoriet. We hebben zelfs een tweede tosti ijzer aan moeten schaffen omdat er file bij het apparaat ontstond. Een redelijk voor de hand liggende vraag aan Semih is dan ook: hoe ziet jouw perfecte tosti er uit?

Semih: Mijn tosti bestaat uit 2 boterhammen met aan de binnenkant een laagje boter en kaas. En vervolgens eet ik hem met sweet chili saus.

semih_lunch

 

En van welke app of website ga jij watertanden?

Dat is de mobiele app van ABN AMRO. Deze is zeer gebruiksvriendelijk, je gaat heel vloeiend door de app heen. Een mooi voorbeeld van hoe een app de gebruiker centraal stelt en het hem zo makkelijk en prettig mogelijk maakt. 

Daarnaast vind ik de website van The Next Web heel goed. Ook hier is veel aandacht aan functionaliteit besteed. En als tech savvy ben ik gek op de content die zij online zetten. 

 

Kan jij Unc Inc in één zin omschrijven?

Een groep met mensen die samen vette dingen maken!

 

Aan wie geef jij het stokje door en wat zou je hem of haar willen vragen? 

Ik wil graag Martijn, een van de oprichters, als volgende aanwijzen en van hem wil ik weten: "Wat is jouw grootste blunder die je hier bij Unc Inc hebt gemaakt?"