Meet the team - Kim

Portret Kim

Dit is Kim, developer bij Unc Inc. Hij komt uit Enkhuizen, houdt van horror films en zijn grootste kenmerk is zijn haar. Hij heeft namelijk het langste haar van kantoor èn weet ook het meeste van haarverzorging af. Maar zijn lange lokken hebben ook een ruige kant, ze passen perfect bij zijn muzieksmaak metal.

Acht maanden geleden is Kim uit verveling tijdens zijn Enkhuizen - Amsterdam treinreis begonnen met het leren van Chinees. Zijn doel is om binnen een jaar een nieuwe vreemde taal te leren en hij is al een heel eind op weg. Als afronding van dat jaar gaat hij in september vier weken naar China. Waarom een vreemde taal leren? “Als developer leer je vaak nieuwe programmeertalen en het leek me leuk om eens een niet-technische taal te leren.”

Wat is jouw rol bij Unc Inc?

“Ik ben Developer, front-end en back-end en dagelijks ben ik vooral bezig met het typen van heel veel code." Kim werkt aan veel verschillende projecten en werkt ook aan het optimaliseren van onze eigen Unc Inc website.

Wat vind je leuk aan werken bij Unc Inc?

"Dat ik aan hele afwisselende en unieke projecten kan werken. Daarnaast vind ik ons team leuk. Iedereen is altijd blij en we kunnen het goed met elkaar vinden. We hebben een hechte band met elkaar. Er hangt geen negatieve sfeer en we maken veel grapjes."

Is er een specifiek project waar je trots op bent?

"Dat is Changeroo, software waarmee je Theory of Change kan visualiseren. Ik vind het cool dat het gemaakt is met React, een Javascript framework gemaakt door Facebook.  Het is een uniek project en op technisch vlak word ik flink uitgedaagd."

Bij Unc Inc zijn we gek op eten. Dus dit onderwerp moeten we natuurlijk ook aansnijden. Kan je iets vertellen over eten en Unc Inc, wat is bijvoorbeeld jouw favo tosti? “Gewoon, met kaas en ham. Daarnaast heb ik nog niet zo heel lang geleden samen met twee collega’s tortilla’s voor het hele team gemaakt.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

"De trending page van GitHub. Hier komen veel populaire hedendaagse projecten langs. En verder conferenties als The Next Web of Drupal Jam, waar we laatst met het hele development team zijn geweest."

Geïnspireerd door smart products heeft Kim vorig jaar zijn eigen smart mirror gemaakt. Hij komt nu nooit meer te laat ;) 

Aan wie geef jij het stokje door en wat zou je hem of haar willen vragen?

"Onze project manager Evelien. Mijn vraag aan haar is 'als je met  één knip met je vingers een nieuwe vreemde taal zou kunnen spreken, welke zou dit dan zijn?'"