Design Sprint

Heb je een idee voor een digitaal product of -dienst? Test het dan eerst bij je doelgroep voor je er veel geld in investeert. Hoe? Doe een Design Sprint onder begeleiding van Unc Inc en ga van idee naar gevalideerd prototype in slechts 5 dagen!

placeholder

Collaboratieve innovatie

Wat ons betreft is een Design Sprint de beste manier om nieuwe concepten te ontwikkelen of bestaande producten te verbeteren. We doen dit op basis van de bewezen methodiek van Google Ventures en maken gebruik van elementen uit business strategie, innovatie, gedragswetenschap en design thinking.

In slechts één week tijd helpen we je van probleem naar oplossing. Dit doen we met opdrachtgever én eindgebruiker zodat we snel en effectief kunnen bepalen of het idee potentie heeft om verder te ontwikkelen. In een collaboratief proces onderzoeken we een vraagstuk, verkennen we mogelijke oplossingen, maken we een prototype en laten deze door de doelgroep valideren.

Zo werkt een design sprint

Dag 1 - Begrijpen & in kaart brengen
Het team komt samen met experts en interne stakeholders om het vraagstuk te verkennen. Zo ontstaan gedeelde inzichten en wordt het uiteindelijke doel van de sprint geïdentificeerd.

Dag 2 - Inspiratie & Schetsen
Middels best practices en andere inspiratie verkennen we mogelijke oplossingsrichtingen. Vervolgens gaan we in een stapsgewijs proces mogelijke oplossingen schetsen.

Dag 3 - Beslissen & Storyboard
De beste oplossing wordt gekozen en het storyboard wordt gemaakt, wat als blauwdruk dient voor het te maken prototype.

Dag 4 - Prototype maken
Het prototype wordt gemaakt en iedereen helpt daaraan mee. Vervolgens worden de taken verdeeld voor de volgende dag.

Dag 5 - Valideren
Het moment van de waarheid. Het team zal eindelijk zien hoe gebruikers omgaan met hun idee en krijgen feedback van de doelgroep.

Onze ervaring is dat die dagen voorbij vliegen. De sessies zijn inspirerend maar intensief. Wij lagen in ieder geval vroeg in bed. Een kleine waarschuwing, na die week sta je te popelen om verder te gaan met je prototype!

Geïnteresseerd in een Design Sprint?

Neem gerust contact op of bezoek ons in Amsterdam-Noord om te kijken of een Design Sprint iets voor jou is. Wil je je eerst nog wat verder verdiepen, lees dan dit boek of dit boek over Design Sprints en Service Design.