Brand Sprint

In twee dagen je merk (her)positioneren inclusief uitwerking? Dat kan! Tijdens een Brand Sprint nemen we je team mee om in korte tijd te komen tot een sterke positionering, een pakkende brand story, een duidelijke contentstrategie en een communicatieconcept voor jouw merk.

placeholder

Waarom een Brand Sprint?

Het formuleren van een merkstrategie kan veel tijd kosten en de uitkomst blijft soms te abstract. De Brand Sprint combineert de expertise van twee bureaus, Unc Inc en StoryDiggers, om in korte tijd je merk en boodschap weer relevant te maken.

 

  • Snelheid en effectiviteit door de sprint-methode
  • Betekenis en emotie door de storytelling-methode
  • Strategische waarde: door input van merk- en communicatiestrategen
  • Concreet resultaat: vertaald naar ontwerp en getoetst bij stakeholders
  • Team alignment: co-creatie in een gezamenlijk proces

 

Wie doen mee in de sprint?

Vanuit directie, marketing, communicatie en content nemen 4 tot 8 medewerkers van de opdrachtgever deel. Wij brengen een facilitator, een strateeg en een ontwerper in om het gezamenlijk proces naar een maximaal resultaat te leiden. 

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Dag 1: ‘Outside-in’

Op dag 1 werken we outside-in: vanuit diep begrip van het huidige speelveld (doelgroep, concurrentie en trends) verkennen we de essentie van je merk (vanuit historie, huidige betekenis en ambitie naar de toekomst).

Hoe maken we connectie met het verhaal van je merk? En hoe vertalen we dat in de ‘What’, de ‘How’ en de ‘Why’. Na dag 1 is er een strategische visie en een doorleefde merkessentie gevormd.

Dag 2: 'Inside-out'

Op Dag 2 werken we inside-out: we brengen de merkessentie tot leven in het merkverhaal en bijbehorende visuele taal. Vervolgens verkennen we hoe het merk eruitziet in communicatie: we maken een concept van de nieuwe website, social campaign, event of een andere uitingsvorm om het verhaal van je merk over te brengen aan je publiek.

Aan het einde van de dag pitchen we aan een aantal experts vanuit het netwerk van de opdrachtgever (directie, medewerkers of klanten), zodat we de laatste puntjes op de ‘i’ kunnen zetten.

Dag 3: Productie!

Op de derde en laatste dag verzamelen we al onze nieuwe ideeën en ontdekkingen en starten we met het produceren van concrete uitingen. We werken naar een complete merkstrategie in de vorm van een brand guide en een communicatie-concept dat meteen uitgerold kan worden.

Geïnteresseerd in een Brand Sprint?

Neem gerust contact op of bezoek ons in Amsterdam-Noord om te kijken of een Brand Sprint iets voor jou is.