Internet of Things

Met de komst van compacte, energiezuinige hardware en een grote dekking van draadloos internet, ligt het voor de hand dat steeds meer apparaten zelf direct kunnen communiceren met andere device en diensten. Dit principe wordt ook wel the Internet of Things (IoT), of the Network of Things genoemd, en heeft de afgelopen jaren een gigantische sprong gemaakt.

placeholder

Communicatie tussen apparaten

Met de komst van centrale regel- en koppelsystemen, zoals Alexa, Siri en Home, kunnen alle verschillende apparaten met elkaar gekoppeld worden tot één groot netwerk aan apparaten die op elkaar kunnen reageren en met elkaar kunnen samenwerken.

De grootste zorg bij IoT is met name de veiligheid: hoe voorkomt het systeem dat iemand met slechte bedoelingen toegang krijgt tot alle apparaten in mijn huis, kantoor, of -- nog erger -- op mijn lichaam? Zoals met iedere nieuwe technologie is het antwoord eenvoudig: dit heeft simpelweg tijd nodig. Er zijn veel grote en kleine spelers op de IoT markt bezig met het opzetten van systemen waar veiligheid voorop staat, het heeft echter tijd nodig voordat dit allemaal staat.

Een veelgehoord ander punt van kritiek is: waar is dit allemaal voor nodig? Het antwoord hierop is ook eenvoudig: het is nergens voor nodig, het is slechts een volledig logische vervolgstap op het gebruik van elektronica om ons heen.

Wij werken graag mee aan IoT projecten, waarbij voor ons de uitdaging met name ligt in het opzetten van een prettige en logische gebruikersinterface. Onze kennis op het gebied van hardware helpt ons tot het vertalen van de functionaliteit voor de eindgebruikers.